Almakenyér
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 1/2 kg alma
- 35 dkg kristálycukor
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg dió
- 5 dkg mazsola
Elkészítés
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot és a mazsolát. 4 óráig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután összekeverjük az egész tojással, a lisztel elkevert sütőporral, és a durvára vágott dióval. Vajazott lisztezett őzgerinc, vagy tortaformában 5 percig előmelegített sütőben 120°C-on 35-40 percig sütjük.
Megjegyzés
Sokáig elálló sütemény.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.