Almagombóc

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 1 kg alma
  • 8 dkg vaj
  • 20 dkg búzadara
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg cukor
  • annyi zsemlemorzsa, hogy a masszából gombócokat tudjunk formálni

külsejére

  • zsemlemorzsa
  • vaj

Elkészítés

Az almát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, a vajjal, a búzadarával, a tejföllel és a cukorral és a zsemlemorzsával összekeverjük, gombócokat formálunk belőle. Langyos helyre tesszük, fél órán át állni hagyjuk, hogy a dara jól megduzzadjon. Zubogó forró vízben kifőzzük őket. Ha feljön a víz tetejére, még öt perc. Vajban pirított zsemlemorzsára szedjük, fahéjas porcukorral megszórva forrón tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.