Almagombóc
8 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 1 kg alma
- 8 dkg vaj
- 20 dkg búzadara
- 2 dl tejföl
- 5 dkg cukor
- annyi zsemlemorzsa, hogy a masszából gombócokat tudjunk formálni
külsejére
- zsemlemorzsa
- vaj
Elkészítés
Az almát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, a vajjal, a búzadarával, a tejföllel és a cukorral és a zsemlemorzsával összekeverjük, gombócokat formálunk belőle. Langyos helyre tesszük, fél órán át állni hagyjuk, hogy a dara jól megduzzadjon. Zubogó forró vízben kifőzzük őket. Ha feljön a víz tetejére, még öt perc. Vajban pirított zsemlemorzsára szedjük, fahéjas porcukorral megszórva forrón tálaljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.