Tarhonyaleves
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 50 dkg burgonya
- 3 nagyobb zöldpaprika
- 2 nagyobb paradicsom
- 5 evőkanál tarhonya
- 3 kiskanál só
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál őrölt fekete bors
Elkészítés
A szalonnát kis darabokra felvágjuk. Olajat melegítünk, amiben a szalonnát félig megpirítjuk, majd az apróra vágott vöröshagymát is beletéve megpirítjuk ezeket. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát és a burgonyát. Pár percig kevergetjük, megsózzuk, borsozzuk, csontlével vagy vízzel felengedjük, felforraljuk. Miután a burgonya félig megpuhult beletesszük a szárazon pirított tarhonyát, készre főzzük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.