Sztrapacska

6 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 50 dkg tehén- vagy juhtúró
  • 30 dkg húsos füstölt szalonna
  • kb. 5 evőkanál tejföl
  • egy csapott kávéskanál só

Elkészítés

Egy nagy tálba tesszük a finomlyukú reszelőn lereszelt krumplit. Majd beleöntjük a lisztet, a zsírt vagy az olajat, összekeverjük. Ha nem galuskasűrűségű tésztát kapunk, akkor rakunk bele öt kanál tejfölt, vagy annyit, amennyi galuskasűrűségűvé teszi. Ha nincs otthon tejföl, akkor néhány evőkanál vizet teszünk bele.Felforralunk egy nagy edényben minimum három liter vizet. Beleszaggatjuk a tésztát, megfőzzük. Közben kiolvasztjuk a kockára vágott füstölt szalonnát. Zsírjába beleforgatjuk a kifőtt és lecsurgatott galuskát, majd a túrót. A tetejére szórjuk a szalonnapörcöt, és még melegen tálaljuk. Tejföllel a legfinomabb.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.