Paella
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 50 dkg csirke
- 30 dkg rizs
- olaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 8 dl tyúkhúsleves
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál porított sáfrány
- csipetnyi kakukkfű
- 1 babérlevél
- 1 kávéskanál só
- kevés törött bors
Elkészítés
Egy nagyobb lábasban felteszünk kevés olajat. A kockára vágott húst megpirítjuk benne, majd kivesszük, és az apróra vágott hagymát fonnyasztjuk meg. Visszaöntjük lábosba a húst, majd a kockákra vágott paprikát is hozzáadjuk. Pár percig együtt pároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával, rögtön utána felengedjük a húslevessel, ízesítjük a babérlevéllel, a sóval és a borssal. Nem nagy lángon addig főzzük a húst, amíg félig megpuhul. Utána kivesszük a babérlevelet, belekeverjük a félig megfőzött rizst és a porított sáfrányt. Minthogy csak a színe végett kell a sáfrány bele, ki is hagyhatjuk, vagy helyettesíthetjük kurkumával. Felforraljuk, majd alacsonyabb fokozaton lefedve csendesen főzzük, amíg a rizs megpuhul, és a lé is elpárolog. Ha túl hamar fő el a leve, pótoljuk kevés húslevessel vagy vízzel.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.