Meggyleves
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 50 dkg meggy, érett
- 2 dl tejszín
- 1 citrom leve és héja
- kb. 15 dkg cukor
- 4 szem szegfűszeg
- 1 csapott teáskanál burgonyaliszt vagy búzakeményítő
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- csipetnyi só
Elkészítés
A jól megmosott meggyet kimagozzuk, majd egy edénybe tesszük, a levével együtt. Felöntjük fél liter vízzel, hozzáadjuk a citromlevet és a citrom héjának a felét. Sóval, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük. Édeskésre cukrozzuk, majd 10 percre feltesszük kis lángon főni. Hozzáadjuk a bort, majd újból felforraljuk. Miközben melegedik, a burgonyalisztet a tejszínnel simára elkeverjük, majd a forrásban lévő leveshez adjuk, folyamatos keverés közben. 5 perc forralás után levesszük a tűzhelyről, és miután kihűlt, hűtőszekrényben fél napig tovább hűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.