Linzertorta
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók 10 személyre
- 20 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 30 dkg pörkölt, darált mogyoró vagy héjazatlan darált mandula
- 20 dkg cukor
- 4 db tojássárgája
- reszelt citromhéj
- 1 db citrom leve
- őrölt szegfűszeg
- őrölt fahéj
- háromféle lekvár
Elkészítés
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Négy tortalappá formázzuk. Egyik lapot egyik lekvárral megkenjük és berácsozzuk. Középső hőfokon előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük. Megvárjuk, míg kihűl, és különböző ízekkel összeragasztjuk. A tetejére a rácsozott lapot tesszük. A torta oldalát beszórjuk porcukorral.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.