Lebbencsleves
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 20 dkg lebbencstészta
- 10 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg burgonya
- 15 dkg füstölt kolbász
- 1 fej hagyma
- 1 kiskanál enyhén csípős pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- só ízlés szerint
- őrölt fehér bors
Elkészítés
Egy kis olajat öntünk az edény aljára, majd félig megprirítjuk a tésztát. Hozzáadjuk az apróra vágott szalonnát, tovább pirítjuk. Egy kis idő múlva a kis kockákra vágott hagymát is belekeverjük, majd megfonnyasztjuk. Megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük a kis kockára vágott paradicsomot és paprikát. Felengedjük 1,5 liter vízzel, belerakjuk a kisebb kockákra vágott burgonyát és a karikára vágott kolbászt. Sózzuk, a burgonyát puhára főzzük. Tálaláskor beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.