Lebbencsleves

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 20 dkg lebbencstészta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg burgonya
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 1 fej hagyma
  • 1 kiskanál enyhén csípős pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • só ízlés szerint
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

Egy kis olajat öntünk az edény aljára, majd félig megprirítjuk a tésztát. Hozzáadjuk az apróra vágott szalonnát, tovább pirítjuk. Egy kis idő múlva a kis kockákra vágott hagymát is belekeverjük, majd megfonnyasztjuk. Megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük a kis kockára vágott paradicsomot és paprikát. Felengedjük 1,5 liter vízzel, belerakjuk a kisebb kockákra vágott burgonyát és a karikára vágott kolbászt. Sózzuk, a burgonyát puhára főzzük. Tálaláskor beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.