Ketchup
8 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 3 és 0.5 kg paradicsom
- 2 evőkanál só
- 4-6 evőkanál cukor
- 1.5 liter 2%-os ecet
kis zacskóba kötve
- 1 evőkanál őrölt mustármag
- 1 evőkanál őrölt bors
- fél kávéskanál őrölt fahéj
- 4-5 db őrölt szegfűszeg
Elkészítés
A paradicsomot fél percre tegyük forrt vízbe, hogy le tudjuk húzni a bőrét. Turmixgépben pépesítjük, majd egy edényben addig főzzük, míg a felére nem csökken. Időnként megkavargatjuk. Előmelegített üvegekbe töltjük, lassan lehűtjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.