Jambalaya
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 4 evőkanál olaj
- 50 dkg kockára vágott sertéscomb
- 2 fej finomra vágott vöröshagyma
- 15 dkg fokhagymás kolbász
- 3 dl csirke alaplé
- 10 dkg rizs
- só és őrölt fekete bors
- 2 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1/2 kávéskanál kurkuma
- 1/2 kávéskanál pirospaprika
- kevés citromlé
Elkészítés
A kolbászt karikára vágjuk, majd egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk. Kivesszük a kolbászt, majd a levében megfonnyasztjuk a hagymát. A kockára vágott húst hozzátesszük. Megvárjuk míg kifehéredik és elfövi a levét, majd 1-2 dl vizet öntünk hozzá. Készre pároljuk. A rizst megfőzzük félig, majd a húshoz adjuk. Beleöntjük a csirkealaplevet, majd hozzátesszük a kolbászt. Fűszerezzük. Megkeverjük, majd mérsékelt lángon pároljuk. Dupla adag rizzsel szoktam készíteni.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.