Jambalaya

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 4 evőkanál olaj
  • 50 dkg kockára vágott sertéscomb
  • 2 fej finomra vágott vöröshagyma
  • 15 dkg fokhagymás kolbász
  • 3 dl csirke alaplé
  • 10 dkg rizs
  • só és őrölt fekete bors
  • 2 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1/2 kávéskanál kurkuma
  • 1/2 kávéskanál pirospaprika
  • kevés citromlé

Elkészítés

A kolbászt karikára vágjuk, majd egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk. Kivesszük a kolbászt, majd a levében megfonnyasztjuk a hagymát. A kockára vágott húst hozzátesszük. Megvárjuk míg kifehéredik és elfövi a levét, majd 1-2 dl vizet öntünk hozzá. Készre pároljuk. A rizst megfőzzük félig, majd a húshoz adjuk. Beleöntjük a csirkealaplevet, majd hozzátesszük a kolbászt. Fűszerezzük. Megkeverjük, majd mérsékelt lángon pároljuk. Dupla adag rizzsel szoktam készíteni.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.