Hargita

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 30 dkg kicsontozott hirtelen sütött sertéskaraj
  • savanyított káposztalevél
  • 12 db füstölt kolbász karikára vágva
  • 15 dkg darált, saját zsírjában párolt sertéslapocka
  • 10 dkg párolt rizs
  • 60 dkg savanyított aprókáposzta
  • 2 dl tejföl
  • kapor
  • 4 db nyers tojás
  • bors
  • 2 csapott evőkanál liszt

Elkészítés

A savanyított aprókáposztát a leesett csontokkal és a kaporral feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje. Kihűtjük a rizst és a darált húst. Összekeverjük a rizst, a darált húst, a kolbászt, a nyers tojásokat, sózzuk, borsozzuk. A sertéskarajokra halmokat rakunk ebből a masszából, egy káposztalevéllel felülről takarjuk, majd spárgával megkötözzük. Beletesszük a fővő káposztába, majd fél órán keresztül főzzük. Habarást csinálunk, a káposztába öntve újra felfőzzük. Még tejföllel is leönthetjük a tányérra tálalt ételt.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.