Hargita
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 30 dkg kicsontozott hirtelen sütött sertéskaraj
- savanyított káposztalevél
- 12 db füstölt kolbász karikára vágva
- 15 dkg darált, saját zsírjában párolt sertéslapocka
- 10 dkg párolt rizs
- 60 dkg savanyított aprókáposzta
- 2 dl tejföl
- kapor
- 4 db nyers tojás
- só
- bors
- 2 csapott evőkanál liszt
Elkészítés
A savanyított aprókáposztát a leesett csontokkal és a kaporral feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje. Kihűtjük a rizst és a darált húst. Összekeverjük a rizst, a darált húst, a kolbászt, a nyers tojásokat, sózzuk, borsozzuk. A sertéskarajokra halmokat rakunk ebből a masszából, egy káposztalevéllel felülről takarjuk, majd spárgával megkötözzük. Beletesszük a fővő káposztába, majd fél órán keresztül főzzük. Habarást csinálunk, a káposztába öntve újra felfőzzük. Még tejföllel is leönthetjük a tányérra tálalt ételt.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.