Habisler
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
linzer
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 1 tojás
hab
- 4 tojásfehérje
- fél citrom leve + reszelt héja
- 30 dkg cukor
máz
- 5 ek olaj
- 10 dkg csoki
Elkészítés
A lisztet a cukorral meg a puha margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a sütőport és a tojást. A tészta hozzávalóit két részre osztjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk. Hab: A tojásfehérjét a citrom levével és héjával, meg a cukorral gőz fölött verjük 15 percen keresztül. Teáskanállal a habot a linzerre tesszük, és ha a teteje is rajta van egy kicsit csavarjuk meg. Míg meleg a linzer, rákenjük a habot az egyik tészta tetejére, majd ráfektetjük a másik tésztát a hab tetejére. Kockákra vágjuk a süteményt. Máz: A csokit gőz fölött felolvasztjuk, majd belemártjuk a linzereket. Kókuszreszelékkel vagy mással beszórjuk a tetejét.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.