Geszetenyetorta
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 8 db tojás
- 8 evőkanál cukor
- 35 dkg gesztenye
- 2 dkg csokoládédara.
töltelék
- 15-20 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 dl rum
- 50 dkg gesztenye
a torta külsejére
- 2 dl tejszín
- 25 dkg áttört gesztenye
Elkészítés
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a citromhéjat és az áttört gesztenyét is hozzáadjuk, és végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral kibéleljük a tortaformát, majd közepes hőfokon megsütjük. Megvárjuk, míg kihűl, majd a belsejét és az oldalát is bekenjük a krémmel, tetejére 2 dl felvert tejszínt kenünk. Beszórjuk az oldalát és a tetejét is áttört gesztenyével. Krém készítése: A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört gesztenyét és a rumot is.
Megjegyzés
Gesztenye helyett használhatunk darált diót, mogyorót is.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.