Fondant
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 0.5 kg kockacukor
- negyed liter víz
- kávéskanál ecet
Elkészítés
Egy nagyobb edénybe beleöntjük a vizet és az ecetet, beletesszük a kockacukrokat, felforraljuk. Addig főzzük, míg fehéren átlátszó és hólyagokat vet. Végezzünk próbát, hogy jó-e a cukoroldat. A mutató- és a hüvelyujjunkat alaposan hűtsük le. Töröljük meg a kezünket. A készülő cukoroldatból mutatóujjunkkal hirtelen kapjunk ki egy cseppet s ezt a cseppet a két ujjunk között húzogassuk gyors mozdulatokkal. Ha a cukor 2-3 cm-re szálasodik, akkor jó. Egy tűzálló tálat öblítsük ki vízzel, belerakjuk a masszát, majd kihűlésig keverjük. Hónapokig eláll. A tál tetején mindig legyen nedves ruha, amit naponta cserélni kell, hogy ki ne száradjon. Még jobb, ha kapcsos üveg áll rendelkezésünkre. Ha fel akarjuk használni, akkor vízgőzön melegítsük fel testmelegségűre. Tetszés szerinti színekre és ízekre átalakíthatjuk. Ha sűrű az anyag a felhasználásánál, akkor citromlével, rummal, kávéval, esetleg vízzel higítjuk. Ha csokoládés cukoralapot szeretnénk készíteni, negyed kiló cukoralapba 15 dkg darált csokoládét, 1-2 kanál finom feketekávét elkeverünk. Vízgőz felett feloldjuk, míg sima és megfelelő sűrűségű lesz.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.