Fokhagymaleves
4 fő részére
Nehézség:
bonyolult
hozzávalók
- 5 dkg vaj
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 3 db erőleves kocka
- 1.5 dl tejszín
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg natúr kenyérchips (bake rolls)
Elkészítés
6 gerezd fokhagymát apróra vágva a vajon megdinszteljük, ügyelve, hogy meg ne égjen. Két evőkanál lisztet adunk hozzá, világos rántást készítünk. Hideg vízzel felengedjük, amikor forr, beletesszük az erőleves kockákat. Majd beleöntjük a tejszínt, de ekkor már csak lassan forraljuk. A végén még 2 gerezd fokhagymát belepaszírozunk a levesbe. Ízlés szerint még sózhatjuk. Tálaláskor a tányérba reszelt sajtot szedünk, majd rá a chipps-et, erre merjük a levest. A kenyérchips helyett pirított kenyérkockát is használhatunk. Különleges, ha tányér helyett kivájt belű pirított cipóban tálaljuk.
Megjegyzés
Régi, népies étel.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.