Eperhab-torta
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 10 db tojásból készített piskóta
- reszelt citromhéj
- 25 dkg baracklekvár
töltelék
- háromnegyed áttört eper
- 2-4 db tojás
- 15 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1.5 dkg oldott zselatin
- 4 dl tejszín
- 15 dkg tisztított szamóca
Elkészítés
A 10 db tojásból piskótát készítünk a reszelt citromhéjjal. Két peremes sütőlapon mérsékelt tűzön sürjük, hogy vékony lapok legyenek. A tésztából leszabunk egy nagy kerek tortalapot, a többit 12 cm-es szalagokká szeletelve, baracklekvárral megkenjük, feltekerjük vékony tekerccsé. Ha kihűlt, 1 cm-es szeletekké felvágjuk. Úgy rakjuk a tepsibe ezeket a csigákat, hogy az oldalain is ezek legyenek. Hideg helyre tesszük. Megtöltjük a tortát eperhabbal vagy valamilyen más krémmel. Lefedjük a félretett piskótalappal, majd sütőpapírral. Két óra múlva kiboríthatjuk. Töltelék készítése: Az epret a tojással, a cukorral, a tejjel és az oldott zselatinnal felfőzzük. Hagyjuk, hogy kihűljön. Belekeverjük a tejszínből vert kemény habot. Beleszórjuk a tisztított szamócát. Ízesíthetjük pár csepp citromlével és ízlés szerint cukorral.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.