Dobostorta
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
tésztához
- 6 db tojás
- 11 dkg cukor
- 9 dkg liszt
töltelékhez
- 15 dkg cukor
- 20 dkg csokoládé
- 20 dkg vaj
- 1 rúd vanília
- 2 dl feketekávé
tetejére
- 15 dkg cukorból készült karamell
Elkészítés
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a lisztet is beletesszük. Végül óvatosan kézzel a tojások keményre vert habját forgatjuk bele. 10 egyforma piskótát sütünk. Az egyik lapot sütőpapírral helyezzük, megcsináljuk a karamellt, és a lap tetejére öntjük. Rögtön 16 szeletre vágjuk. Fontos, hogy ne dermedjen meg a cukor. A többi piskótát megkenjük az elkészült krémmel, majd a tetejére helyezzük a karamellás piskótát. A torta szélét a félretett krémmel kenjük meg. Töltelék készítése: A forró kávéban elkeverjük a cukrot, és a reszelt vagy kis darabkákra vágott csokoládét, és addig főzzük, míg a csoki elolvad teljesen. A tűzről levesszük, belekeverjük a puha vajat, meg a vaníliát is. Alaposan elkeverjük.
Megjegyzés
16 szeletre vágjuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.