Dobostorta

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

tésztához

  • 6 db tojás
  • 11 dkg cukor
  • 9 dkg liszt

töltelékhez

  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg csokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 1 rúd vanília
  • 2 dl feketekávé

tetejére

  • 15 dkg cukorból készült karamell

Elkészítés

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a lisztet is beletesszük. Végül óvatosan kézzel a tojások keményre vert habját forgatjuk bele. 10 egyforma piskótát sütünk. Az egyik lapot sütőpapírral helyezzük, megcsináljuk a karamellt, és a lap tetejére öntjük. Rögtön 16 szeletre vágjuk. Fontos, hogy ne dermedjen meg a cukor. A többi piskótát megkenjük az elkészült krémmel, majd a tetejére helyezzük a karamellás piskótát. A torta szélét a félretett krémmel kenjük meg. Töltelék készítése: A forró kávéban elkeverjük a cukrot, és a reszelt vagy kis darabkákra vágott csokoládét, és addig főzzük, míg a csoki elolvad teljesen. A tűzről levesszük, belekeverjük a puha vajat, meg a vaníliát is. Alaposan elkeverjük.

Megjegyzés

16 szeletre vágjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.