Csirkegalantin
10 fő részére
Nehézség:
nehéz
hozzávalók
- 1 db csirke (egy és egy negyed kg)
- 20 dkg borjúcomb
- 1 egész tojás
- 2 db tojássárgája
- 4 dkg vaj
- 2 dl tejszín vagy tej
- 5 dkg szalonna
- 5 dkg nyelv
- 2 dkg zöldborsó
- 1 csomag vegyes zöldség
Elkészítés
A csirke bőrét leszedjük, ezután a csirkét felbontjuk. A húst a csontról leszedjük, majd megdaráljuk. A borjút szeleteljük fel, majd ezt is megdaráljuk. A darált húst a tojással, a tojássárgákkal, a puha vajjal, a tejszínből vert kemény habbal összekeverjük, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott szalonnát, a szeletelt, főtt, füstölt nyelvet, a zöldborsót. Fűszerezzük sóval, borssal. A csirke bőrébe beletöltjük a darált húst, majd spárgával összekötjük. Felfőzünk vegyes zöldséget, a csirke csontjait, egy fej hagymát, pár szem borsot és sót 2-3 liter vízben. Ha fő, a csirkét is beletesszük, és 2-3 órán keresztül lassan főzzük. Ha megfőtt, két deszka között lepréselve kihűtjük. A tálra, amire tálaljuk a húst, öntsünk fél cm vastagságban aszpikot, s ha megfagyott, a tál szélét rakjuk körül színes aszpikkal áthúzott kemény vagy töltött tojásokkal. A hússzeleteket pedig apróra vagdalt aszpikkal rakjuk körül.
Megjegyzés
kicsit időigényes
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.