Bukta
8 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 4 db tojás
- 4 dkg vaj
- só
- 2 evőkanál cukor
- kb. 3 dl tej vagy víz
- baracklekvár
Elkészítés
1 dl langyos tejben az élesztőt és 1 kiskanál cukrot felfuttatjuk. Hozzákeverjük a lisztet. A tészta puha, folyós galuskatészta legyen. Liszttel meghintjük, majd letakarva kétszeresére kelesztjük. Ez kb. negyedóra. A puha vajat a tojássárgával elkeverjük, a masszához keverjük, majd annyi tejet, hogy puha galuskatésztát kapjunk. A tészta alját és tetejét megszórjuk liszttel, lefedve újra kétszeresére kelesztjük. Liszttel hintett gyúrótáblán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kockára vágjuk. Közepére baracklekvárt teszünk, vajjal kikent formába rakjuk. A bukta oldalait megkenjük olajjal, hogyha megsültek, akkor elváljanak egymástól. Ha a kiformázott tészta megkelt, tetejét vajjal megkenjük, előmelegített sütőben alsó lángon 35-45 percig sütjük. A megsült tésztát takarjuk le pár pillanatra ruhával, hogy a héja megpuhuljon.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.