Bourbon-szelet
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 9 db tojás
- 9 csapott evőkanál cukor
- 1 db citrom leve
- 1 szelet reszelt csokoládé
- 4 és fél evőkanál liszt
töltelék
- 25 dkg darált dió
- 1 dl tej
- 18 dkg vaj
- 25 dkg vaníliás cukorral elkevert cukor
- 2 dl tej
- 2 evőkanál simalisztből készített lisztpép
külseje
- 25 dkg cukor
- 2 dl víz
- 2 szelet csokoládé
- kis evőkanál cukrász burgonyaszirup
- kevés kakaóvaj
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a citrom levét, a csokoládét és a lisztet is hozzáadjuk. Legvégén kézzel nagy körkörös mozdulatokkal belekeverjük a keményre vert habot. Sütőpapírral kibélelt peremes nagy tepsiben sütjük. Vigyázzunk, vékony tészta legyen. Előmelegített sütőben mérsékelt tűzön kb. 20-25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Hosszában 3 szeletre vágjuk. Az egyik lapot leöntjük csokoládémázzal, majd megtöltjük a lapokat a töltelékkel. Töltelék készítése: A darált diót leöntjük a felforrt és forró tejjel, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, majd a lisztpépet. Lisztpép készítése: a tejet a liszttel vízgőzön folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd a pépbe keverjük. Külseje készítése: A cukrot a vízzel, a sziruppal, a csokoládéval összefőzzük. Levesszük a tűzről, és tovább kavarjuk. Ha langyos, akkor a kakaóvajat hozzáadva a tésztára öntjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.