Bourbon-szelet

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 9 db tojás
  • 9 csapott evőkanál cukor
  • 1 db citrom leve
  • 1 szelet reszelt csokoládé
  • 4 és fél evőkanál liszt

töltelék

  • 25 dkg darált dió
  • 1 dl tej
  • 18 dkg vaj
  • 25 dkg vaníliás cukorral elkevert cukor
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál simalisztből készített lisztpép

külseje

  • 25 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 2 szelet csokoládé
  • kis evőkanál cukrász burgonyaszirup
  • kevés kakaóvaj

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a citrom levét, a csokoládét és a lisztet is hozzáadjuk. Legvégén kézzel nagy körkörös mozdulatokkal belekeverjük a keményre vert habot. Sütőpapírral kibélelt peremes nagy tepsiben sütjük. Vigyázzunk, vékony tészta legyen. Előmelegített sütőben mérsékelt tűzön kb. 20-25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Hosszában 3 szeletre vágjuk. Az egyik lapot leöntjük csokoládémázzal, majd megtöltjük a lapokat a töltelékkel. Töltelék készítése: A darált diót leöntjük a felforrt és forró tejjel, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, majd a lisztpépet. Lisztpép készítése: a tejet a liszttel vízgőzön folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd a pépbe keverjük. Külseje készítése: A cukrot a vízzel, a sziruppal, a csokoládéval összefőzzük. Levesszük a tűzről, és tovább kavarjuk. Ha langyos, akkor a kakaóvajat hozzáadva a tésztára öntjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

fanibaba írta 2012-02-01 09:41:16-kor:
Próbálok vadászni a cukrászati burgonyaszirupra. Hol lehet beszerezni háztartási használatra? nagyon fontos és sürgős lenne nekem. Köszönöm szépen előre is.