Borscs
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 30 dkg marhahús
- 1 csomó hámozott zöldség
- olaj
- 20 dkg gyalult káposzta
- 20 dkg gyalult cékla
Elkészítés
A húst kis kockákra felvágunk, hideg vízben feltesszük főni. Közben a hámozott zöldségeket forró olajon megpirítjuk. Kevés csontlével felengedjük, néhány percig pároljuk, majd a főzés közben lévő húshoz adjuk. Hozzátesszük a gyalult káposztát, a gyalult céklát, őrölt borsot, babérlevelet, kis doboz paradicsompürét. Sózzuk. Ha kuktában főztük eddig, akkor lezárjuk, és forrás után még fél órán keresztül főzzük. Akár be is ránthatjuk legfeljebb egy kanálnyi liszttel és tejföllel.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.