Beigli
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 21 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 5 dkg cukor
- csipet só
- 2 tojássárgája
Elkészítés
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a cukorral. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához adjuk. Még hozzáadjuk a csipet sót, meg 1 tojássárgáját.. Alaposan összegyúrjuk és hideg helyen pár órán keresztül kelesztjük. Három egyenlő részre osztjuk, és cipókat formálunk, ezután téglalap alakúra nyújtjuk. Vagy mákos, vagy diós töltelékkel megtöltjük. A tölteléket egészen a széléig kenjük el. A keskenyebbik oldalon kb. 1 cm-t visszahajtunk a tésztából, és felsodorjuk. Kiolajozott tepsibe rakjuk a bejgliket, tojással megkenjük és fél óráig meleg helyen tartjuk. Ezután még egyszer megkenjük, és még 10 percre hideg helyre tesszük. Mérsékelten meleg sütőben kb. 40 percig sütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.