Aranygaluska
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 4 db tojás
- 4 dkg vaj
- só
- 2 evőkanál cukor
- kb. 3 dl tej vagy víz
töltelék
- 15 dkg dió
- 10 dkg cukor
Elkészítés
1 dl langyos tejben az élesztőt és 1 kiskanál cukrot felfuttatjuk. Hozzákeverjük a lisztet. A tészta puha, folyó galuskatészta legyen. Liszttel meghintjük, majd letakarva kétszeresére kelesztjük. Ez kb. negyedóra. A puha vajat a tojássárgával elkeverjük, a masszához keverjük, majd annyi tejet, hogy puha galuskatészát kapjunk. A tészta alját és tetejét megszórjuk liszttel, lefedve újra kétszeresére kelesztjük. Liszttel hintett gyúrótáblán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval úgy szaggatjuk ki, hogy leesett rész ne maradjon. A tésztát olajjal kikent formába rakjuk, soronként darált dióval elkevert cukorral hintjük meg. Legfelül tészta legyen. Megint kétszeresére kelesztjük a tésztát.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.