Almatorta
8 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 20 dkg vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 4 tojás
- 20 dkg liszt
- fél citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 80 dkg alma
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint fahéj
- 10 dkg baracklekvár
- 10 dkg hámozott pörkölt mandula
Elkészítés
A puha vajat, a citromhéjat, a cukrot és a vaníliacukrot elkeverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk. A sütőporral elkevert lisztet a tésztához keverjük, majd a kilisztezett és kivajazott formába öntjük. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, szorosan a tészta tetejére rakjuk, megszórjuk cukorral és fahéjjal. Lassú tűzön sütjük. Ha kihűlt, kifordítjuk a formából. A sárgabaracklekvárt felmelegítjük, majd az almára öntjük és a tetejét megszórjuk mandulával.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.