Almatorta

8 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 20 dkg liszt
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 80 dkg alma
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint fahéj
  • 10 dkg baracklekvár
  • 10 dkg hámozott pörkölt mandula

Elkészítés

A puha vajat, a citromhéjat, a cukrot és a vaníliacukrot elkeverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk. A sütőporral elkevert lisztet a tésztához keverjük, majd a kilisztezett és kivajazott formába öntjük. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, szorosan a tészta tetejére rakjuk, megszórjuk cukorral és fahéjjal. Lassú tűzön sütjük. Ha kihűlt, kifordítjuk a formából. A sárgabaracklekvárt felmelegítjük, majd az almára öntjük és a tetejét megszórjuk mandulával.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.