Almatorta
8 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 20 dkg vaj
 - 20 dkg kristálycukor
 - 4 tojás
 - 20 dkg liszt
 - fél citrom reszelt héja
 - 1 vaníliás cukor
 - 1 teáskanál sütőpor
 - 80 dkg alma
 - ízlés szerint cukor
 - ízlés szerint fahéj
 - 10 dkg baracklekvár
 - 10 dkg hámozott pörkölt mandula
 
Elkészítés
A puha vajat, a citromhéjat, a cukrot és a vaníliacukrot elkeverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk. A sütőporral elkevert lisztet a tésztához keverjük, majd a kilisztezett és kivajazott formába öntjük. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, szorosan a tészta tetejére rakjuk, megszórjuk cukorral és fahéjjal. Lassú tűzön sütjük. Ha kihűlt, kifordítjuk a formából. A sárgabaracklekvárt felmelegítjük, majd az almára öntjük és a tetejét megszórjuk mandulával.

Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.