Zebratorta

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

hozzávalók

  • 6 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 1.5 dl víz
  • 1.5 dl olaj
  • 37 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 púpozott evőkanál kakaó

Elkészítés

A 6 tojásfehérjét keményre verjük 5 dkg porcukorral. Egy külön tálban a 6 tojássárgáját habosra keverjük 25 dkg porcukorral, majd folytonos keverés közben belecsorgatjuk a langyos vizet és az olajat. Belekeverjük a sütőporos lisztet. A felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk. A masszát kettéosztjuk. Egyik felébe tesszük a kakaót. Tortaformába töltjük az alábbiak szerint: A tortaforma közepébe csorgatunk 2 evőkanál világos masszát, majd rá 2 evőkanál kakaós masszát, és így tovább, amíg el nem fogy. Nem kell a masszát elkenni, az magától fog szép körkörösen szétfolyni. 170 fokon kb.1 óra hosszat sütjük. (Tűpróba javasolt)

Megjegyzés

Tetszés szerint porcukorral megszórjuk vagy csokimázzal bevonjuk, de üresen is maradhat. A receptet Anikó küldte be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.