Waldorf-saláta

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 0.5 kg alma
  • 30 dkg zellergumó
  • 15 dkg dióbél
  • 1 db citrom
  • 1 db fejes saláta
  • 2 dl tejszín

majonézmártáshoz

  • 80 dkg majonéz
  • 1 dl citromlé
  • 1 kiskanál őrölt fehér bors
  • 3 dl tejszín
  • 3 kiskanál só

Elkészítés

A zellert megtisztítjuk, metéltre vágjuk, sós, citromos vízben megfőzzük. Az almát meghámozzuk, ezt is metéltre vágjuk, hogy ne barnuljon meg, meglocsoljuk citromlével. A megtisztított dióbeleket durvára vágjuk. A tejszínhabot felverjük. A majonézmártásba belekeverjük az almát, a zellert, a dióbelet, a tejszínhabot. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Borjú- és báránysültek körete lehet.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.