Túróspogácsa

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 20 dkg finom- vagy rétesliszt
  • 15 dkg áttört tehéntúró
  • 15 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • kevés tej

Elkészítés

Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, ezután a liszttel, túróval, sóval, 5 dkg vajjal összegyúrjuk. Kinyújtjuk és 10 dkg vajat rákenve fél órai pihentetéssel nyújtjuk és hajtogatjuk, összesen háromszor. Úgy hajtogatjuk, mint a félvajas tésztát. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a tetejét tojással megkenjük. Miután megszárad a tojás a tetején, újra megkenjük. Előmelegített sütőben mérsékelt tűzön sütjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.