Székelyborda

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 40 dkg káposzta
  • 2 dl tejföl
  • vöröshagyma
  • 4 kávéskanál liszt
  • olaj
  • pirospaprika

Elkészítés

A sertéskarajt hirtelen kisütjük. Kiszedjük a tepsiből, és a visszamaradt olajban a kis kockákra vágott hagymát megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, 5-10 másodpercig kevergetjük a tűzön, majd rögtön beleforgatjuk a savanyított apró káposztát, s annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje. Ha a káposzta már majdnem megpuhult, visszarakjuk a húst. Elkészítsük a habarást, elkeverjük a káposztában, még pár percig főzzük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.