Szilvásgombóc

10 fő részére

Nehézség:

bonyolult

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 1 kg szilva
  • 1 kg burgonya
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanálnyi vaj
  • 30 dkg liszt

Elkészítés

A burgonyát héjában puhára főzzük. A héját lehúzzuk, villával szétnyomkodjuk. Míg forró, elvegyítjük a grízes liszttel. A vajjal és a tojássárgával hirtelen elkeverjük. Lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, négyszögletesre szeleteljük. A szilvát alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd a négyszögletes tészták közepébe rakjuk. Gombóccá gyúrjuk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, sózzuk, majd a gombócokat megfőzzük benne. Olajban megpirított zsemlemorzsára szedjük. Burgonya nélkül is készíthetjük. Ekkor 1 kg liszt és 1 liter víz kell hozzá. A vizet felforraljuk, és a liszttel simára keverjük, majd ugyan úgy járunk el vele, mint a burgonyás tésztával.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.