Pávaszem

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 7 tojássárgája
  • 4 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 7 tojásfehérje

krém

  • 3 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 2 és 0.5 dl tejből sűrű pépet főzünk.
  • 15 dkg porcukrot
  • 1 kocka margarin
  • kakaó
  • vaníliás cukor

teteje

  • 1 tábla tejcsokoládé
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítés

A tojássárgáját a porcukorral, a liszttel, a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, majd a kemény habbá vert fehérjét is hozzákeverjük. Megsütjük. A lisztet a tojással és a tejből sűrű pépet főzünk gőz fölött. Miután kihűlt, a porcukorral elkevert puha margarint is belekeverjük. Ketté vesszük. Az egyik felébe kakaót, a másik felébe vaníliás cukrot teszünk. Teteje: Gőz fölött felolvasztjuk a csokit az olajjal. Megkenjük a vaníliakrémmel a piskótát, majd az egyik szélére egy csíkban felhalmozzuk a csokikrémet, ezután feltekerjük. A tetejét csokimázzal leöntjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.