Mogyoróscsók

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 7 dkg mogyoró
  • 3 db tojásfehérje
  • 14 dkg cukor
  • 1 evőkanál cukor
  • pár csepp citromlé
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

A pörkölt, darált mogyorót a cukorral és 2 db tojásfehérjével összekeverjük, majd gőz fölött felfőzzük. Egy kicsit hűlni hagyjuk. A lisztet, a cukrot, a harmadik tojás kemény habját és a citromlevet hozzákeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsiben kávéskanállal halmokat rakunk. 5 percig melegítjük elő a sütőt. Alsó takaréklángon 7-8 percig sütjük. Sütés közben szétfolyik. Lehet tortának is készíteni. Akkor három lapot sütünk belőle, málnaízzel elkevert tejszínhabbal megtöltjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.