Lecsó

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 1 kg paprika
  • 3-4 db szép paradicsom
  • 2-3 nagy fej hagyma
  • olaj
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 mokkáskanál só

Elkészítés

Annyi olajat teszünk az edény aljára, hogy épphogy ellepje az edény alját. Megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Ezután a pirospaprikát rászórjuk, utána rögtön mehet bele a darabokra vágottparadicsom, a paprika és a só. Gyakori kevergetés mellett 40 percig főzzük. Ha túl kevés lenne rajta a lé, akkor 2-3 dl vízzel felengedjük, hogy ne égjen oda. Ha még finomabbá akarjuk tenni, akkor tehetünk bele kolbászt vagy tojást.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

kotyapa írta 2009-02-11 08:57:13-kor:
Õrõlt köménnyel nagyon finom pikáns ízt adhatunk neki. "csak ha már majdnem kész akkor kell hozzátenni, mert kifõ az íze"