Krumplisaláta

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • kb. 2 kg krumpli
  • 2 doboz tejföl (összesen 4 dl.)
  • egy nagy hagyma (apróra vágjuk)
  • kb. 2 dl majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • kevés citromlé

Elkészítés

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és megfőzzük. Közben egy kisebb tálba beleöntjük a tejfölt. Majd hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, a sót és a citromlevet. Apróra felvágjuk a hagymát, majd az öntethez adjuk, legvégén a krumplit is, amikor megfőtt. Megjegyzés: Van ennek több változata: például amikor 2dl tejfölbe sok majonézt, kevés mustárt, fél vagy 1 mokkáskanál porcukrot ízlés szerint, kevés citromlét, kevés fehérbort, sót, borsot rakunk bele. Ez az alapja a franciasalátának is. De zöldborsósalátát is lehet csinálni így.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.