Kocsonya

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 0.75 kg sertés láb
  • 20 dkg füstölt csülök
  • 30 dkg színhús
  • 3 szál gyökér
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 fej fokhagyma
  • 10-12 szem bors
  • a tálba szedéskor
  • 3 db tojás
  • pici pirospaprika

Elkészítés

A sertéslábat megtisztítjuk, eldaraboljuk. A többi húst kockára vágjuk. Kb. 3 liter hideg vízben a húsokat a belevalókkal felrakjuk főni. Nagyon lassú tűzön főzzük, közben a keletkezett habját leszedjük. Akkor van kész, ha a sertéslábról a csont lejön. Sósabb legyen, mint pl. amilyen a húsleves szokott lenni. A végén leszűrjük. A kocsonyahúsokat (lehetőleg kicsontozva) a kis tálakba szétosztjuk (kb. 6 felé), tetejükre félbevágott kemény tojásokat helyezünk, felöntjük annyi kocsonyalével, hogy ellepje. Tetejüket pici pirospaprikával díszítjük. Hidegre tesszük megdermedni. Héjában sült burgonyával igazi szilveszteri étel.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.