Habisler

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

linzer

  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 tojás

hab

  • 4 tojásfehérje
  • fél citrom leve + reszelt héja
  • 30 dkg cukor

máz

  • 5 ek olaj
  • 10 dkg csoki

Elkészítés

A lisztet a cukorral meg a puha margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a sütőport és a tojást. A tészta hozzávalóit két részre osztjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk. Hab: A tojásfehérjét a citrom levével és héjával, meg a cukorral gőz fölött verjük 15 percen keresztül. Teáskanállal a habot a linzerre tesszük, és ha a teteje is rajta van egy kicsit csavarjuk meg. Míg meleg a linzer, rákenjük a habot az egyik tészta tetejére, majd ráfektetjük a másik tésztát a hab tetejére. Kockákra vágjuk a süteményt. Máz: A csokit gőz fölött felolvasztjuk, majd belemártjuk a linzereket. Kókuszreszelékkel vagy mással beszórjuk a tetejét.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.