Gyümölcskenyér

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 14 dkg vaj
  • 28 dkg liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • fél dkg kevés tejben kelesztett élesztő

töltelékhez

  • 20 dkg apróra vágott füge
  • 15 dkg vagdalt, befőtt körte
  • 15 dkg főzött, vagdalt aszaltszilva
  • 13 dkg szeletelt datolya
  • 15 dkg rúdra vágott mandula
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg vagdalt, cukrozott narancshéj
  • 8 dkg vagdalt mogyoró
  • 21 dkg dió
  • 14 dkg méz
  • 10 dkg liszt
  • 0.5 dl rum
  • citromhéj
  • fahéj
  • szegfűszeg

Elkészítés

A tésztához valókat elkeverjük, omlóstésztát készítünk. Háromfelé osztjuk, negyedórán keresztül pihentetjük. A tésztát 3 mm vastagságúra, téglalapalakúra nyújtjuk. A gyümölcsöket összegyúrva, három rúdalakra formázzuk. A kinyújtott tésztákat rúdalakba úgy töltjük meg, hogy a tészta szélei az alján találkozhassanak és szorosan simuljanak a gyümölcshöz. A tészták végét behajtjuk. Tetejét tojással kenjük meg, és mandulával díszítjük. Előmelegített sütőben középső bordán alsó takaréklángon 20-25 percig sütjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.