Forgácsfánk

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 5 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 15 dkg margarin
  • egy csipet só

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverjük, majd 2 cipót formázunk belőle. Hűvös helyen, letakarva 1 órán át pihentetjük. Ezután belisztezett deszkán kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, téglalap alakú csíkokat vágunk belőle, majd mindegyiknek bevágjuk a közepét, és a rövidebb oldalt a résen átbújtatva masnivá alakítjuk. Forró, bő olajban sütjük. Utána porcukorral meghintjük. Baracklekvárral a legfinomabb.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.