Fokhagymakrémleves

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 20 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1.5 liter húsleves vagy víz
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 dl tejszín, esetleg tejföl
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
  • kakukkfű
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg kenyér

Elkészítés

A kenyeret nagyobb kockákra vágjuk, megpirítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Nem sokáig kevergetjük, mert ha a fokhagyma megpirul, keserű lesz. Megszórjuk liszttel, megfuttatjuk. Hozzáöntjük a húslevest vagy vizet, majd felforraljuk, sózzuk, borssal, kakukkfűvel, szerecsendióval fűszerezzük. 15-20 percig főzzük, majd beleöntjük a tejszínt, esetleg tejfölt, újra felforraljuk. Kihűtjük, összeturmixoljuk. A tányérba kitesszük, reszelt sajtot szórunk bele, majd pirított kenyérdarabokat szórunk rá.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.