Eperhab-torta

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 10 db tojásból készített piskóta
  • reszelt citromhéj
  • 25 dkg baracklekvár

töltelék

  • háromnegyed áttört eper
  • 2-4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1.5 dkg oldott zselatin
  • 4 dl tejszín
  • 15 dkg tisztított szamóca

Elkészítés

A 10 db tojásból piskótát készítünk a reszelt citromhéjjal. Két peremes sütőlapon mérsékelt tűzön sürjük, hogy vékony lapok legyenek. A tésztából leszabunk egy nagy kerek tortalapot, a többit 12 cm-es szalagokká szeletelve, baracklekvárral megkenjük, feltekerjük vékony tekerccsé. Ha kihűlt, 1 cm-es szeletekké felvágjuk. Úgy rakjuk a tepsibe ezeket a csigákat, hogy az oldalain is ezek legyenek. Hideg helyre tesszük. Megtöltjük a tortát eperhabbal vagy valamilyen más krémmel. Lefedjük a félretett piskótalappal, majd sütőpapírral. Két óra múlva kiboríthatjuk. Töltelék készítése: Az epret a tojással, a cukorral, a tejjel és az oldott zselatinnal felfőzzük. Hagyjuk, hogy kihűljön. Belekeverjük a tejszínből vert kemény habot. Beleszórjuk a tisztított szamócát. Ízesíthetjük pár csepp citromlével és ízlés szerint cukorral.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.