Bukta

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 4 db tojás
  • 4 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • kb. 3 dl tej vagy víz
  • baracklekvár

Elkészítés

1 dl langyos tejben az élesztőt és 1 kiskanál cukrot felfuttatjuk. Hozzákeverjük a lisztet. A tészta puha, folyós galuskatészta legyen. Liszttel meghintjük, majd letakarva kétszeresére kelesztjük. Ez kb. negyedóra. A puha vajat a tojássárgával elkeverjük, a masszához keverjük, majd annyi tejet, hogy puha galuskatésztát kapjunk. A tészta alját és tetejét megszórjuk liszttel, lefedve újra kétszeresére kelesztjük. Liszttel hintett gyúrótáblán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kockára vágjuk. Közepére baracklekvárt teszünk, vajjal kikent formába rakjuk. A bukta oldalait megkenjük olajjal, hogyha megsültek, akkor elváljanak egymástól. Ha a kiformázott tészta megkelt, tetejét vajjal megkenjük, előmelegített sütőben alsó lángon 35-45 percig sütjük. A megsült tésztát takarjuk le pár pillanatra ruhával, hogy a héja megpuhuljon.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.